Για το MedPhoto, ένα χαμηλού προϋπολογισμού φεστιβάλ επικεντρωμένο στην φωτογραφία ντοκουμέντου και τον κοινωνικό και καλλιτεχνικό της αντίκτυπο, κάθε μια από τις επιλογές του αποτελεί μια αισθητική και πολιτική θέση.
Ως ένα καλλιτεχνικό, συλλογικό πείραμα, το MedPhoto δοκιμάζει και σε επίπεδο επιμέλειας να ξεφύγει από συνήθεις πρακτικές. Βασική επιλογή που αφορά στον τρόπο έκθεσης των εικόνων είναι αφενός η εκτύπωσή τους με τις πιο υψηλές προδιαγραφές, υπό το πρίσμα της όσο πιο πιστής απόδοσης του οπτικού περιεχομένου και αφετέρου η παρουσίαση όλων των τυπωμάτων στον τοίχο χωρίς κάδρο. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια αφηγηματική πρόταση που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο περιεχόμενο παρά στο αντικείμενο που είναι φορέας του. Σε μια τέχνη στην οποία το έργο έχει από κατασκευής το χαρακτηριστικό της τεχνικής αναπαραγωγιμότητάς του επ’ άπειρον, και μάλιστα σε μια εποχή που δεν υπάρχει καν μία μήτρα αναπαραγωγής αντιγράφων, οι έννοιες της αυθεντικότητας και της μοναδικότητας του αντικειμένου γίνονται αμφιλεγόμενα ζητήματα που επαναπροσδιορίζονται διαρκώς. Και επιπλέον, για να θυμηθούμε και τον Vilem Flusser, στη φωτογραφία η αξία έχει μετατοπιστεί από το πράγμα το ίδιο στην πληροφορία που μεταφέρει. Οι εκθέσεις του MedPhoto επιχειρούν να εκφράσουν τη μετατόπιση αυτή.
Με στέρεα την πεποίθηση ότι ο τρόπος παρουσίασης συμβάλλει σημαντικά στη συνολική συγκρότηση περιεχομένου, το MedPhoto Festival συνιστά μια επιμελητική πρόταση που επανανοηματοδοτεί τα έργα των συμμετεχόντων φωτογράφων εντός μιας νέας αφήγησης. Με τις συγκεκριμένες αυτές τεχνικές και αισθητικές επιλογές έκθεσης των έργων, αυτά, αναπλαισιώνονται και γίνονται στοιχεία ενός ενιαίου συλλογικού έργου, αποφεύγοντας την προσκόλληση στην υλικότητα και δίνοντας έμφαση στο νοηματικό φορτίο.

Παύλος Φυσάκης
καλλιτεχνικός διευθυντής
Γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας Depression Era και του πολιτιστικού οργανισμού KOLEKTIV8. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με εφημερίδες και περιοδικά και διδάσκει φωτογραφία στην σχολή FOCUS. Έχει εκθέσει την προσωπική του δουλειά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στο BOZART, την Μπιενάλε της Νίκαιας, τη Φωτομπιενάλε Θεσσαλονίκης, τη FetArt στη Γαλλία, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το Μουσείο Μπενάκη, κλπ. To 2010 εξέδωσε το φωτογραφικό λεύκωμα Land Ends το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ελληνικού φωτογραφικού λευκώματος για το 2010.
www.pavlosfysakis.com

Μαρία Μαραγκού
επιμελήτρια, διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Η Μαρία Μαραγκού είναι κριτικός τέχνης – επιμελήτρια, υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στη γενέτειρά της το Ρέθυμνο. Εργάστηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία από το 1982 έως το τελευταίο φύλλο, ως κριτικός τέχνης ενώ έχει οργανώνει πάνω από 40 εκθέσεις σε θεσμικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είχε την επιμέλεια του ελληνικού περιπτέρου στη Μπιενάλε Βενετίας, δύο φορές [1995 και 2011] καθώς και στη Μπιενάλε Σάο Πάολο [1991]. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε ζητήματα της σύγχρονης τέχνης που συνδέονται με τη κοινωνία, όπως τη βία, το ρατσισμό ή το προσφυγικό. Είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Τέχνης [AICA], του ICOM καθώς και της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών [ΕΣΗΕΑ].

Κυριακή Φραγκιαδάκη
διεύθυνση παραγωγής
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Φωτογραφίας Αθήνας. Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός φωτογράφου στη διαφήμιση και τη μόδα. Από το 2008 και για 9 χρόνια υπήρξε photo editor της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» καθώς και των ένθετων περιοδικών και εκδόσεων της. Πλέον εργάζεται ως freelance φωτογράφος και photo editor.

Ελένη Παγκαλιά
σύνταξη και επιμέλεια κειμένων, υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Απόφοιτη Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1993 διδάσκει και μεταφράζει, ενώ εργάζεται και ως δημοσιογράφος. Ιδρυτικό μέλος της ιστοσελίδας toperiodiko.gr. Ασχολείται συστηματικά με τον σύγχρονο χορό με συμμετοχή σε ομάδες και φεστιβάλ. Το 2015 συνδημιούργησε τη χοροθεατρική ομάδα Blossom Threes. Πρόσφατα, εισήλθε στον κόσμο της φωτογραφίας, συμμετέχοντας στην ίδρυση του ALDEBARAN | Contemporary Photography Hub. www.aldebaran.photo

Δημήτρης Κεχρής 
σύνταξη και επιμέλεια κειμένων, έρευνα
Ο Δημήτρης Κεχρής σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Οι φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, στο Βυζαντινό Μουσείο, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Hexagono Gallery. Είναι συνδημιουργός του ALDEBARAN-Contemporary Photography Hub και αρθρογραφεί για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο στον ιστότοπο toperiodiko.gr.
dimitriskechris.com

Ιωάννης Μαρκάκης
γραφιστικός σχεδιασμός
Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από το 2012 εργάζεται ως designer, κυρίως στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Συμμετέχει συνεχώς σε εκθέσεις του χώρου, καθώς επίσης και σε συνέδρια σχετικά με όλο το φάσμα του design και των εφαρμογών του.
www.imarkakis.com

Βαγγέλης Τάτσης
τεχνική διεύθυνση
Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Από το 2009 μέχρι το 2012 ασχολήθηκε με τη φωτογραφία στην ομάδα του 18ΑΝΩ. Το 2012 αποφοίτησε από την FOCUS School of Arts. Είναι μέλος της κολεκτίβας Depression Era και έχει εκθέσει τη δουλειά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται ως φωτογράφος για περιδικά και εφημερίδες.
www.vaggelistatsis.com

Γιώργος Γαβριλάκης
web coordinator
Αποφοίτησε από τη σχολή FOCUS School of Arts το 2012. Από το 2004 έως το 2012 εργάστησε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο και το 2013 συνεργάστηκε με το περιοδικό Έψιλον της Ελευθεροτυπίας ως φωτογράφος και συντάκτης. Συνεχίζει να ασχολείται με τη φωτογραφία και το βίντεο ως ελεύθερος επαγγελματίας.
www.giorgosgavrilakis.com