Βραβείο Medphoto 2017-2018 / 3.000 ευρώ
          

 

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας MedPhoto διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, διαγωνισμό για μια εν εξελίξει ή και ολοκληρωμένη φωτογραφική δουλειά.  Μετά τον περσινό αντίστοιχο διαγωνισμό του 1ου MedPhoto το 2016, όπου συμμετείχαν 200 φωτογράφοι από 30 χώρες, το Φεστιβάλ προσκαλεί φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συμμετάσχουν στο γεγονός, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στο Ρέθυμνο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 € ανά project. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να υποβάλει ένα μόνο πρότζεκτ που θα αποτελείται από μία έως 12 φωτογραφίες, που θα συνιστούν μια ενότητα.  Η υποβολή συμμετοχών γίνεται σε συνεργασία και μέσω εγγραφής στο Lens Culture.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα βραβευθεί με το ποσό των 3.000 ευρώ. Επιλεγμένα από τους κριτές έργα θα δημοσιευτούν στο LensCulture.

 

Προδιαγραφές

# Έως και 12 εικόνες από ένα φωτογραφικό πρότζεκτ

# Η δουλειά να συνοδεύεται από ένα περιγραφικό κείμενο 300 λέξεων της ιδέας και του θέματος

Διάρκεια υποβολής συμμετοχών: 20 Σεπτεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου 

Κριτική επιτροπή

David Campany
φωτογράφος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Westminster

Laura Serani
επιμελήτρια, συγγραφέας

Julian Baron
φωτογράφος

Αλίκη Τσίργιαλου
Υπεύθυνη Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη

Γιώργος Καραηλίας
φωτογράφος

Marina Paulenka
Ιδρυτής και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Organ Vida

 

⎾Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός ως προς τη θεματική των συμμετοχών. Μπορείτε να υποβάλετε είτε κάποιο project που βρίσκεται σε εξέλιξη είτε κάποια δουλειά που έχει ολοκληρωθεί.⏌

 

Όροι
1. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν ότι οι φωτογραφίες που υποβάλλονται στο διαγωνισμό μπορούν να αναπαραχθούν (με τα απαραίτητα στοιχεία του φωτογράφου) και να χρησιμοποιηθούν ώστε να διενεργηθεί και να προβληθεί ο διαγωνισμός. Παραχωρείται στο Medphoto το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών που έχουν υποβληθεί ώστε να χρησιμοπιούνται στα πλαίσια τέτοιων προωθητικών δράσεων μετά από σχετική ενημέρωση του δημιουργού.
2. Οι βραβευμένες φωτογραφίες ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε μελλοντικές προβολές και εκδόσεις. Το Medphoto πάντα θα ειδοποιεί εγκαίρως τους δημιουργούς πριν από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια. Κάθε φωτογράφος διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών του/της και οι απαραίτητες αναφορές (credits) θα γίνονται σε κάθε φωτογράφο όταν φωτογραφία του/της (από όσες υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό) θα εκτίθεται ή θα προβάλλεται οπουδήποτε από το Medphoto.

Share