Παύλος Φυσάκης
καλλιτεχνικός διευθυντής
Γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας Depression Era και του πολιτιστικού οργανισμού KOLEKTIV8. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με εφημερίδες και περιοδικά και διδάσκει φωτογραφία στην σχολή FOCUS. Έχει εκθέσει την προσωπική του δουλειά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στο BOZART, την Μπιενάλε της Νίκαιας, τη Φωτομπιενάλε Θεσσαλονίκης, τη FetArt στη Γαλλία, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το Μουσείο Μπενάκη, κλπ. To 2010 εξέδωσε το φωτογραφικό λεύκωμα Land Ends το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ελληνικού φωτογραφικού λευκώματος για το 2010.
www.pavlosfysakis.com

Μαρία Μαραγκού
επιμελήτρια, διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Η Μαρία Μαραγκού είναι κριτικός τέχνης – επιμελήτρια, υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στη γενέτειρά της το Ρέθυμνο. Εργάστηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία από το 1982 έως το τελευταίο φύλλο, ως κριτικός τέχνης ενώ έχει οργανώνει πάνω από 40 εκθέσεις σε θεσμικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είχε την επιμέλεια του ελληνικού περιπτέρου στη Μπιενάλε Βενετίας, δύο φορές [1995 και 2011] καθώς και στη Μπιενάλε Σάο Πάολο [1991]. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε ζητήματα της σύγχρονης τέχνης που συνδέονται με τη κοινωνία, όπως τη βία, το ρατσισμό ή το προσφυγικό. Είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Τέχνης [AICA], του ICOM καθώς και της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών [ΕΣΗΕΑ].

Marion Hislen
επιμελήτρια
Είναι υπεύθυνη στον τομέα του βιβλίου και της φωτογραφίας του Fnac. Διευθύνει 20 εκθεσιακούς χώρους της εταιρείας αποκλειστικά για παρουσιάσεις φωτογραφίας σε ολόκληρη τη Γαλλία. Γνωστή στους φωτογραφικούς κύκλους ανά τον κόσμο για το φεστιβάλ Circulation(s). Έχει οργανώσει και παρουσιάσει την πρώτη αναδρομική έκθεση σύγχρονης τέχνης κινέζων καλλιτεχνών στο Παρίσι (Paris-Beijing, Espace Cardin, 2000). Είναι ιδρύτρια του καλλιτεχνικού οργανισμού Fetart, που στοχεύει στην ανάδειξη νέων φωτογράφων.

Πάσκουα Βοργιά
επιμελήτρια
H Πάσκουα γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1975. Σπούδασε πολιτιστική διαχείριση (ΜΑ) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, οργανωτική ψυχολογία (ΜΑ) στο Columbia University – με υποτροφίες Fulbright και Ιδρύματος Ωνάση – ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και φωτογραφία στο International Center of Photography στη Νέα Υόρκη, όπου και εργαζόταν παράλληλα ως παραγωγός ντοκιμαντέρ. Το 2011, με τον φωτογράφο Παύλο Φυσάκη, ιδρύουν την καλλιτεχνική κολεκτίβα Depression Era, στην οποία συμμετέχει μέχρι και σήμερα ως καλλιτέχνης και επιμελήτρια. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ το 2015 παρουσιάστηκε η δεύτερη ατομική της έκθεση στο “Οπλοστάσιο”, σε επιμέλεια Δημήτρη Αληθεινού. Από το φθινόπωρο του 2016 εργάζεται στο πεδίο της πολιτιστικής διαχείρισης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Γιώργος Μουτάφης
φωτογράφος, επιμελητής
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε την πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία στη Φωτογραφική Ομάδα 18ΑΝΩ, το 2006. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Focus και Digital Filming στη SAE Athens. Έχει καταγράψει τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και συγκρούσεις σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο. Aπό τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια μέχρι και την Αφρική. Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί μεταξύ άλλων στα περιοδικά Newsweek, TIME, New Yorker, Spiegel, Guardian και το Al Jazeera. Συνεργάζεται σε τακτική βάση με ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως οι «Γιατροί του Κόσμου» και η «Διεθνής Αμνηστία». Τα τελευταία επτά χρόνια έχει αφιερωθεί στην υλοποίηση ενός μακροχρόνιου project για τη μετανάστευση, με επίκεντρο τα επικίνδυνα Ευρωπαϊκά μονοπάτια που ακολουθούν οι μετανάστες.
www.giorgos-moutafis.com

Γιώργος Πρίνος
φωτογράφος, επιμελητής
Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Το 2011 τελείωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Yale. Eίναι συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ART/IF/ACT και συνεπιμελητής στην καλλιτεχνική κολεκτίβα Depression Era. Έχει διατελέσει διδάσκων, επισκέπτης κριτικός και λέκτορας στο Yale University School of Art, στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας, στο  Πανεπιστήμιο του Wesleyan, στο County College of Morris, στο City College of New York και σε άλλα. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία. Οι φωτογραφίες του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
www.yorgosprinos.com

Χριστίνα Καλλιγιάννη
διεύθυνση παραγωγής
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και μετά την ολοκλήρωση των νομικών σπουδών της στο ΕΚΠΑ και στην Αγγλία, σπούδασε Φωτογραφία στην Αθήνα. Από το 2002 έχει εργαστεί σαν μαθητευόμενη στο Πρακτορείο Reuters στην Αθήνα και πολλά χρόνια σαν φωτογράφος και συντάκτης σε μια σειρά εκδόσεων ποικίλης ύλης και τεχνικά περιοδικά, έχει επιμεληθεί της μετάφρασης τεχνικών φωτογραφικών βιβλίων και τα τελευταία χρόνια ασχολείται παράλληλα και με projects στο studio, τόσο εμπορικης όσο και καλλιτεχνικής κατεύθυνσης.
www.studio1812.gr

Χριστόφορος Δουλγέρης
οργανωτικός σύμβουλος
Γεννήθηκε το 1975 στις Σέρρες. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και φωτογραφία στο Camberwell College of Arts, στο Λονδίνο. Επέστρεψε στην Αθήνα το 2003 όπου εργάζεται ως φωτογράφος. Τον Χριστόφορο Δουλγέρη αντιπροσωπεύει η Gallery “Donopoulos International Fine Arts”.
www.christophorosdoulgeris.com

Γιώργος Μυλωνάς
υπεύθυνος επικοινωνίας
Ιστορικός της τέχνης και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί ως επιμελητής με μεγάλα μουσεία και ιδρύματα. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Αρθρογραφεί ως πολιτιστικός συντάκτης στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ελπίδα Μαρκιανίδου
σύμβουλος χορηγιών και οργάνωση εκδηλώσεων
Σπούδασε Φιλοσοφία, Ψυχολογία και Πολιτιστική Διαχείριση. Έχει δουλέψει στην εκπαίδευση και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δουλεύει ως Creative Producer και Project Manager στο Σχεδιασμό-Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τα οποία αφορούν τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και τις Διασυνοριακές Ανταλλαγές, αλλά και διεθνή projects που αφορούν το ευρύτερο πεδίο των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (κινηματογράφο & μουσική).

Ιωάννα Χρονοπούλου
γραμματειακή υποστήριξη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 , αποφοίτησε από την σχολή φωτογραφίας Focus School of Art το 2013  και έφυγε για την Γαλλια όπου και συνέχισε της σπουδές της στο Ecole Nationale Supérieure de la Photographie. Επέστρεψε στην Αθήνα το 2015 οπου και εργάζεται ως φωτογράφος για το Vice Greece.
www.ioannachronopoulou.com

Μέλιννα Καμινάρη
επιμέλεια κειμένων και μετάφρασης
Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική, Φωτογραφία στην Αθήνα και «Εικόνα και Επικοινωνία» στο Goldsmiths’ (University of London). Εργάζεται ως φωτογράφος, αρθρογράφος, διδάσκουσα και εκπαιδεύτρια. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε πολλά φεστιβάλ φωτογραφίας, όπως και σε συνέδρια σχετικά με τον Οπτικό Πολιτισμό, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η οποία διακρίθηκε και παρουσιάστηκε σε διάφορα Μέσα Επικοινωνίας.

Εβίτα Λύκου
επιμέλεια κειμένων και μετάφρασης
Η Εβίτα Λύκου είναι διδάκτορας του Τμήματος Αγγλικής και Συναφούς Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του York. Η διατριβή της, «Αυτοβιογραφίες: Ψυχανάλυση και Graphic Novel», μελετάει την διαδικασία της κατασκευής κοινωνικής και προσωπικής ταυτότητας, μέσα από την χρήση του μέσου του κόμικ, σε ψυχαναλυτικούς όρους. Έχει μάστερ στην Μοντέρνα και Σύγχρονη Λογοτεχνία και Πολιτισμό, από το Πανεπιστήμιο του York, και είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου από το 2006 μέσω του Κέντρου Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου, συμμετέχοντας σε παραστάσεις, εργαστήρια και σεμινάρια.

Ιωάννης Μαρκάκης
γραφιστικός σχεδιασμός
Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από το 2012 εργάζεται ως designer, κυρίως στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Συμμετέχει συνεχώς σε εκθέσεις του χώρου, καθώς επίσης και σε συνέδρια σχετικά με όλο το φάσμα του design και των εφαρμογών του.
www.imarkakis.com

Βαγγέλης Τάτσης
τεχνική διεύθυνση
Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Από το 2009 μέχρι το 2012 ασχολήθηκε με τη φωτογραφία στην ομάδα του 18ΑΝΩ. Το 2012 αποφοίτησε από την FOCUS School of Arts. Είναι μέλος της κολεκτίβας Depression Era και έχει εκθέσει τη δουλειά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται ως φωτογράφος για περιδικά και εφημερίδες.
www.vaggelistatsis.com

Γιώργος Γαβριλάκης
web coordinator
Αποφοίτησε από τη σχολή FOCUS School of Arts το 2012. Από το 2004 έως το 2012 εργάστησε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο και το 2013 συνεργάστηκε με το περιοδικό Έψιλον της Ελευθεροτυπίας ως φωτογράφος και συντάκτης. Συνεχίζει να ασχολείται με τη φωτογραφία και το βίντεο ως ελεύθερος επαγγελματίας.
www.giorgosgavrilakis.com

Όλγα Γκορτσά
υπεύθυνη ιστοσελίδας και κοινωνικών δικτύων
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στην Focus School of Art. Έχει εργαστεί σαν πολιτιστική συντάκτης από το 2001 μέχρι το 2006. Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 εργάσθηκε σαν web content manager και advertising administrator. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογραφία.
www.olgagortsa.com